Neuhaus innoveert met een wine pairing collectie

Wat is er beter dan wijn en chocolade? Apart zijn de lekkernijen al een streling voor de tong, maar goed gecombineerd zorgen ze voor ultiem culinair genot. Een match made in heaven!

Een sterk staaltje vakmanschap

In samenwerking met gevierde wijnkenner Sepideh Sedaghatnia en enkele wijnexperten van Gault&Millau creëerden de Maîtres Chocolatiers van Neuhaus zes pralines die perfect passen bij een selectie van rode en witte wijnen. Er werd gekozen voor een reeks verrassende ingrediënten die de typische wijnsmaken complementeren. Het samenspel van aroma’s zorgt voor de ultieme smaakbeleving.

Er werden drie pralines gecreëerd die de typische fruitige, bloemige en kruidige smaken van halfdroge en droge witte wijnen naar een hoger niveau tillen:

  • Je smaakpapillen worden verwend met een samenspel van florale witte wijn en een praline op basis van krokante hazelnootpraliné, acacia honing, kardemom en melkchocolade.
  • Droge witte wijn wordt volgens de kenners het best gecombineerd met een praline van Dulcey chocolade, een mix van pitten en paprikapoeder.
  • Een lijvige witte wijn gaat goed samen met een praline op basis van amandelpraliné, olijfolie en zeezout.

Er werden uiteraard ook drie pralines gecreëerd die perfect passen bij de typische tannines en smaken eigen aan de meeste rode wijnen:

  • Een fruitige rode wijn wordt het best gecombineerd met een praline op basis van Colombiaanse chocolade, saffraan, braambes, rozemarijn, honing en witte chocolade.
  • Een krachtige rode wijn past wonderwel bij een praline met een vulling van Earl Grey, mangopuree en acaciahoning.
  • Een eerder rokerige rode wijn gaat goed samen met een praline op basis van Costa Ricaanse pure chocolade, kersen, witte chocolade en cassis cacaoboter.

Je kan proeven en je kan próéven!

De lekkernijen komen pas echt tot hun recht door eerst een stukje chocolade te proeven, gevolgd door een slok wijn en nog een stukje chocolade. Neem je tijd en probeer even stil te staan bij de explosie van smaken.

De luxueuze Wine Pairing Collection geschenkdoos bevat een gedetailleerde leaflet met wijnaanbevelingen en meer informatie over het proefritueel. De pralines zijn het ideale cadeau voor elke chocolade- en wijnliefhebber en de perfecte afsluiter van een gezellige winteravond.

De wine pairing pralines zijn beschikbaar in  al onze The Belgian Chocolate House winkels. Organiseer jij binnenkort een degustatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.