Ontdek de belangrijkste spelers van het belangrijkste Belgische exportproduct

The Belgian Chocolate House biedt pralines aan van de iconische merken Neuhaus, Godiva, Corné Port-Royal en Galler.
Naast deze gastronomische schat bevat het gamma ook een aantal andere merken die sinds enkele decennia typisch Belgische lekkernijen en specialiteiten aanbieden. Deze producten zijn van uitstekende kwaliteit en worden ambachtelijk gemaakt.


Het beroemde Belgische merk dat de praline heeft bedacht
Ontdek het merk

Een Brussels merk dat is ontstaan uit de passie van een familie
Ontdek het merk

Traditioneel vakmanschap om lekker van te genieten
Ontdek het merk

Maître Chocolatier die ambachtelijke chocolade ontwikkeld volgens het bean-to-bar-concept
Ontdek het merk


Een onbedwingbare zin in chocolade
Ontdek het merk

Een familieverhaal rond de praline
Ontdek het merk

spectaculoos speculoos
Ontdek het merk

100% krokant
Ontdek het merk

Heerlijk elegant
Ontdek het merk


Galler

Een onbedwingbare zin in chocolade

Jean Galler is amper zestien wanneer hij beseft dat chocolade zijn leven zal zijn. Om zijn droom te verwezenlijken en meester-chocolatier te worden, gaat hij in de leer bij de besten in het vak: in Bazel, Zwitserland en bij Gaston Lenôtre in Parijs. De jonge chocolatier laat onmiddellijk zien dat hij creatief, vernieuwend en origineel is. Hij zorgt in de wereld van de Belgische chocolade voor een persoonlijke, genereuze toets en een levendige, kleurrijke stijl. Maar het echte avontuur begint in 1976 wanneer hij zijn eigen chocolaterie start in zijn geliefde stad, Luik in België.

Vandaag wordt het team van Galler nog altijd geleid en geïnspireerd door de passie van Jean Galler. Ze selecteren de beste ingrediënten en maken er sublieme producten van op basis van de heerlijke chocoladerecepten die Galler beroemd hebben gemaakt: repen en mini-repen, heerlijke wafels gevuld met chocolade, maar ook truffels en pralines.

De pralines van Galler zijn allemaal vierkant en stuk voor stuk een ware ontdekking. Ze combineren de beste chocolade met klassieke ingrediënten zoals ganache, praliné ‘feuilleté’. Maar er zijn ook vernieuwende combinaties van chocolade met andere Belgische specialiteiten: speculoos, Babelutte (streekspecialiteit van Veurne, karamel op basis van gezouten boter).

Meer recent zijn de lekkere combinaties met matcha thee, curry, yuzu, en het aanbod met suikervrije chocolade. Dat alles bewijst dat vakmanschap en moderniteit perfect kunnen samengaan.
Gallers dynamiek en streven naar perfectie hebben ervoor gezorgd dat deze chocolatier ​​sinds 1994 de titel van gebrevetteerde Hofleverancier van België draagt.


Leonidas

Een familieverhaal rond de praline

Leonidas Kestekides, die naar de Verenigde Staten was geëmigreerd, neemt in 1910 deel aan de Wereldtentoonstelling in Brussel samen met de delegatie van Griekenland, zijn land van herkomst. Hij stelt er zijn confiserie en patisserie voor onder zijn eigen naam. Mét succes: Leonidas wordt bekroond met de bronzen medaille.
Leonidas wordt verliefd op Joanna Emelia Teerlinck, een Brussels meisje. Hij besluit om zich definitief in België te vestigen en trouwt met zijn geliefde. In 1913 trekken ze samen naar Wereldtentoonstelling in Gent en stellen er hun nieuwe recepten voor: confiserie, bonbons en andere lekkernijen. Het talent van Leonidas wordt bekroond met een gouden medaille en een diploma.

Het succes blijft toenemen (Gent, Blankenberge) en zorgt ervoor dat rest van de Griekse familie naar België overkomt. Zijn neef Basilio, een hardwerkende vakman die niet alleen creatief is maar ook zakelijk erg gedreven, helpt Leonidas met zijn bedrijf. Samen schrijven ze een heuse familiesaga. Het wordt een echt succesverhaal rond de praline, een verhaal dat ondanks de moeilijke omstandigheden – oorlog, economische crisissen – altijd heeft standgehouden. In 1935 deponeert Basilio het merk Leonidas en het bekende logo: een cirkel met het hoofd van een Griekse krijger erin en daarboven de vermelding ‘Pralines Leonidas’. Een sterk embleem dat vandaag nog altijd het symbool van het merk is.

De resolute keuze voor goede grondstoffen staat garant voor kwaliteit. Leonidas beheerst de subtiele kunst om ingrediënten om te zetten in iets wonderlijks. In 1980 wordt de Manon gecreëerd, de iconische praline van Leonidas. Het is de eerste praline van witte chocolade.

Ze is gevuld met een heerlijke roombotercrème, een geroosterde walnoot en ze is omhuld met witte chocolade. De Manon van Leonidas weet groot en klein te bekoren, net als alle andere sublieme lekkernijen van Leonidas. De expertise van de familie blijft ook vandaag scoren.


Dandoy : spectaculoos speculoos

De speculaas van Dandoy is 100% natuurlijk en wordt op precies dezelfde manier gemaakt zoals 180 jaar geleden.

Speculoos behoort tot de familie der peperkoeken. Het is een koekje gemaakt van bruine suiker en specerijen: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Het deeg wordt in een uitgeholde houten vorm gedrukt. De naam gaat terug naar het Latijnse ‘speculum’ (spiegel): de reflectie van een personage in een spiegel. In België is het de traditie is dat men speculoos schenkt aan de brave kinderen om sinterklaas te vieren.

Dandoy heeft nog heel wat andere specialiteiten. Ze zijn allemaal vervaardigd volgens oude recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Om er maar enkele te noemen: amandelbroodjes, fijne speculoos met amandelen, pain à la Grècque waarvan het deeg nog steeds met de hand wordt gerold in grove suiker, de waaiertjes, en natuurlijk de peperkoekjes, het bekendste product van het huis.
Als logische bekroning van deze expertise geniet ook Dandoy de status van gebrevetteerde Hofleverancier van België.


Jules Destrooper : 100% krokant

In 1885 heeft de jonge bakker Jules Destrooper ook een winkel in koloniale waren waar hij exotische producten verkoopt. Het succesverhaal begint wanneer hij het idee krijgt om de exotische kruiden uit zijn winkel te gebruiken in zijn flinterdunne amandelbroodjes.

Hij geeft ze als relatiegeschenk aan zijn klanten. Een van hen is de eigenares van hotel Teirlinck die de koekjes aan haar Engelse gasten serveert. Zij vragen om meer en de bestellingen beginnen binnen te lopen. Jules Destrooper concentreert zich voortaan alleen op de productie van koekjes.
Het assortiment telt steeds meer specialiteiten waar alle generaties van genieten. Naast de amandelbroodjes uit het begin biedt Jules Destrooper ook natuurboterwafels (een koekje van heerlijke boter en gekarameliseerde suiker dat men in Vlaanderen traditioneel rond Nieuwjaar aanbiedt, gebakken in een speciaal wafelijzer met diagonale ruiten en de intialen van het merk), het Virtuoso koekje (een kaneelkoekje overgoten met smeuïge melkchocolade), de Florentines (een geraffineerd krokante beleving van Belgische chocolade, gepofte rijst, hazelnoot, boterkaramel en een vleugje honing). Het zijn stuk voor stuk cultproducten van het merk.

Eén principe ligt de basis van dit succes: Jules Destrooper biedt altijd pure volle smaken door de beste ingrediënten te gebruiken, zoals de puurste zomerboter, Belgische chocolade en heerlijke amandelen. En dat alles zonder bewaarmiddelen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen.
Die veeleisende aanpak zorgde ervoor dat Jules Destrooper nu behoort tot het uitgelezen kransje van gebrevetteerde Hofleveranciers van België.


Café-Tasse

Heerlijk elegant

Dit merk bestaat nog niet zo lang, maar net zoals bij alle andere merken van The Belgian Chocolate House is het een perfect voorbeeld van streven naar perfectie en respect voor het product. We zijn in 1989 in Brussel: een man geniet rustig van zijn espresso in een typisch cafeetje in de hoofdstad. Plots krijgt hij ongelooflijk veel zin in een lekker stukje chocolade. Dat brengt hem op het idee om zelf vierkante Belgische chocolaatjes van topkwaliteit op de markt te brengen. Hij geeft ze de naam ‘napolitains’. Ze worden op artisanale wijze vervaardigd en zijn verpakt in een natuurlijk materiaal. De chocolaatjes van Café-Tasse en hun beroemde verpakking van kraftpapier zijn geboren. Hun ecologische look – jàren voor op hun tijd – was perfect in harmonie met de keuzes van de familie Gembler: ingrediënten van hoge kwaliteit verwerkt met respect voor de natuur.

In de loop der jaren ontwikkelt Café-Tasse verschillende producten. Allemaal op basis van dezelfde filosofie: het product moet een perfecte aanvulling zijn bij een kopje koffie en zorgen voor een onvergetelijke smaakervaring. Het assortiment van Café-Tasse bestaat nu onder andere uit ​​Napolitains (extra noir 77%, noir, lait & café, noir& café), repen en tabletten, maar ook koffiebonen omhuld met chocolade, zoals de Santos en Cordoba. Verder zijn er de krokante amandelen omhuld met chocolade en cacao, verkrijgbaar in tubes van kraftkarton, minitruffels, of gedroogde mango omhuld met chocolade. Allemaal lekkernijen die heerlijk smaken bij een kopje koffie.

Volgende stap was de introductie van cacaopoeder voor chocoladedrank, verkrijgbaar los in een doos of in enkelvoudige dosissen. Natuur of gecombineerd met kruiden, zoals vanille, kaneel, maar ook sinaas, banaan, hazelnoten, karamel …