Een magische plek voor een tijdloze praline

De prestigieuze winkel in de Koninginnegalerij is een locatie die de ziel van het merk perfect laat zien. De winkel is een prachtig voorbeeld van art nouveau. Het is een magische plek voor een schitterend product dat nog steeds jong en oud in vervoering brengt.

In 1932 besluit de jonge banketbakker Maurice Corné zich als chocolatier te vestigen aan de Warmoesberg in Brussel. Dat blijkt een goed idee, want het succes volgt meteen. De zaak groeit en groeit. Al snel werken er zo’n dertig mensen. Tot zijn trouwe klanten behoorden enkele beroemdheden van toen. Elke keer Maurice Chevalier naar Brussel kwam, ging hij een voorraad inslaan bij “monsieur Corné”.
Als Maurice Corné met zijn chocolaterie begint, heet Corné Port-Royal eerst Corné. Het immense succes brengt echter de rest van zijn familie ook op ideeën. Om zich van hen te onderscheiden, besluit Maurice Corné iets toe te voegen aan de naam. Zo ontstaat Corné Port-Royal.

banner CPR pralines

In 1935 creëert Maurice Corné de ‘Manon sucre’ die ondertussen deel uitmaakt van het Belgische erfgoed. De ‘Manon sucre’ is een heerlijke praline die het smeuïge van slagroom combineert met het krokante van nougatine en het bittere van walnoten. Deze praline wordt tot op vandaag met de hand gemaakt en wordt met behulp van een vork omhuld met suikercrème.

Vandaag kan Corné Port-Royal zich beroemen op 80 jaar ervaring. De traditionele recepten en het vakmanschap van dit fijnproeversmetier worden nog steeds gekoesterd. Een vijftigtal ambachtslui maakt elke dag opnieuw pralines volgens recepten die al bijna een eeuw onveranderd bleven!

 


Ontdek onze andere merken