The Belgian Chocolate House- chocolate facts

7 dingen die je nog niet wist over chocolade

Ontdek 7 interessante en verrassende weetjes over chocolade!

Witte chocolade is eigenlijk geen chocolade

Ja, we leven allemaal in een leugen. Om als echte chocolade te worden beschouwd, moet een product cacaobestanddelen of cacaolikeur bevatten. Bij witte ‘chocolade’ is dit cacaoboter.

Bruine en zwarte chocolade zijn eigenlijk groenten (of toch ongeveer)

Bruine en zwarte chocolade zijn gemaakt van cacaobonen die aan de groenblijvende cacaoboom (Theobroma cacao), lid van de kaasjeskruidfamilie (Malvaeae), groeit. Andere leden van deze familie zijn okra en katoen. Chocolade bestaat dus grotendeels uit bonen en aangezien bonen groenten (planten die een peul aanmaken met zaden in) zijn… Goed genoeg om chocolade als groente te zien, denken wij!

Chocolade werd ooit als munt gebruikt

In de wondere Mayatijden van weleer werd de cacaoboon als munt gebruikt. Wist je dat de cacaoboon toen meer waard was dan goudstof? In die mate dat de teelt van de bonen werd beperkt, zodat de waarde ervan niet zou dalen.

De grootste chocoladereep ooit ter wereld werd door Thorntons gemaakt

Op 7 oktober 2011 produceerde het Britse bedrijf Thorntons uit Alfreton de grootste chocoladereep ooit geregistreerd. Die woog maar liefst 5.792,50 kg. De chocoladereep was 4 op 4 meter groot en 35 cm dik, met als ingrediënten suiker, gedroogd vollemelkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, boterolie en emulgator. Een chocoladereep om mee te nemen, graag!

Chocolade is gezond

Cacao bevat anti-oxidanten, meer bepaald polyfenolen, die je lichaam tegen vrije radicalen beschermen. De belangrijkste bronnen van polyfenolen zijn fruit, groenten, granen, olijven en … chocolade! Ook in koffie, thee en wijn vind je polyfenol. Cacao is bovendien rijk aan flavonoïden die bekend staan om hun ontstekingsremmende en infectiewerende eigenschappen. De aanwezigheid van lecithine in chocolade heeft een positieve impact op het cholesterolgehalte in ons bloed en tot slot, cacao heeft een vaatverwijdend effect. Hierdoor verlaagt de bloeddruk, wat dan weer positieve gevolgen heeft voor het hart en de bloetvaten. A chocolate bar a day keeps the doctor away! Toch?!

Tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog werden soldaten soms in chocolade betaald

Tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog vochten sommige soldaten voor de vrijheid in ruil voor chocolade. Volgens onderzoek van chocolade- en snoepfabrikant Mars werd chocolade als rantsoen gebruikt, want chocolade bederft nu eenmaal niet. Wie zou er graag in chocolade betaald worden? Yes, please!

Brussels Airport verkoopt de meeste chocolade ter wereld

Op de website van de luchthaven kan je lezen dat Brussels Airport de grootste chocoladeverkoper is wereldwijd. Tegenwoordig wordt er elk jaar meer dan 856 ton chocolade verkocht in Zaventem. Wereldwijd is The Belgian Chocolate House dan ook het grootste verkooppunt met 1.633 kg chocolade per minuut, 24/7.

Verwen je vrienden en familie met Pasen met de meest verfijnde Belgische chocolade van The Belgian Chocolate House.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.